Nutraceutica – Omega-3 HP lemon
Prečo by ste mali užívať produkt Nutraceutica – Omega-3 HP lemon?
Omega-3 rybí olej chráni srdce, cievy, mozog, posilňuje imunitu, pôsobí protizápalovo, obmedzuje nadmernú zrážanlivosť krvi, čím pomáha udržiavať “čisté cievy”, pôsobí preventívne proti vzniku aterosklerózy a žilovej trombózy. Zmierňuje alergické reakcie a atopické ekzémy.
Omega-3 a omega-6 mastné kyseliny sú esenciálne tuky, to znamená, že telo si ich nevie samé vyrobiť a potrebuje ich získať v potrave. Ideálny pomer medzi omega-3 a omega-6 by mal byť 1:1 až 1:3. Problém je v tom, že v dnešnej dobe drvivá väčšina ľudí prijíma nadbytok omega-6 mastných kyselín. V dôsledku čoho sa v tele môžu šíriť rôzne zápaly a narušiť fungovanie niektorých enzýmov.
Užívanie Omega-3 HP olejov je ideálny spôsob ako tento zlý pomer upraviť. Narozdiel od rastlinných zdrojov obsahujú omega-3 mastné kyseliny EPA a DHA, ktoré su zdraviu veľmi prospešné a v strave by určite nemali chýbať. Pomer omega-3 mastných kyselín: 20% EPA, 13% DHA, 7% ALA (kyselina alfa lipoová).
Omega-3 mastné kyseliny s certifikovaným systémom kvality, vyrobené z rybieho oleja z Islandu. Skratka HP je odvodená od anglických slov High Purity, čo znamená vysokú čistotu. Tento najvyšší stupeň čistoty zabezpečuje vysokú stabilitu aj bez prídavku podporných zložiek. Častokrát sa do doplnkov s omega-3 pridáva syntetický vitamín E, aby zabránil oxidácii (znehodnocovaniu) produktu. Nevýhodou je to, že ak by si dal človek vyššiu dávku, mohol by mať automaticky prebytok vitamínu E. Obsah omega-3 mastných kyselín v tomto oleji presahujú hodnotu 40%! Dôkazom toho je aj riedka konzistencia oleja, podobná obyčajnej vode.
Častým problémom pri užívaní doplnkov výživy s omega-3 mastnými kyselinami je rybací zápach. Ak ste sa s týmto stretli aj vy, tak toto je pre Vás skvelá správa, pretože oleje od značky Nutraceutika nemajú zápach ani chuť po rybách.
Rybie oleje OMEGA-3 HP nevyužívajú pri čistení žiadne chemické zmeny molekúl – hydrolýzu, esterifikáciu, deesterifikáciu a spätný prevod voľných mastných kyselín na triglycerid ani nepoužívajú metódu čistenia molekulárnou destiláciou. Pri čístení sú použité výhradne kombinácie viacerých fyzikálnych metód zachovávajúcich nezmenený, prírodný charakter oleja.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.